PESZTRÁNSZKI GAZDASÁG | Limousin szarvasmarha tenyészet
PESZTRÁNSZKI GAZDASÁG
Limousin szarvasmarha tenyészet
Gazdaságunk

Üdvözöljük a Pesztránszki Gazdaság honlapján!

Gazdaságunk családi vállalkozásban működik , és büszkék vagyunk arra, hogy a hagyományos minőség mellett a fenntarthatóság is az életünk része. Limousin szarvasmarha törzstenyésztők vagyunk és emellett hízósertés, magyar parlagi gyöngytyúk, kendermagos magyar tyúk és tenyésztojás értékesítéssel foglalkozunk.
Szakértelmünk és elkötelezettségünk révén kiváló minőségű állatokat tenyésztünk, és kizárólag francia genetikával dolgozunk, hogy a legjobbat nyújthassuk vevőinknek.

Limousin szarvasmarha tenyészet

Diverzifikált genetikai állomány

Teheneinket mind bikák, mind inszemináció útján termékenyítjük, hogy diverzifikált genetikai állományt biztosítsunk, és magas színvonalú állatokat kínáljunk ügyfeleink számára. Gazdaságunkban megtalálhatóak szarvas és szarvatlan állataink is, mind heterozigóta, mind homozigóta változatban, hogy minden igényt kielégítsünk.

Szigorú kiválasztási folyamat

Tenyészbikáinkat úgy választjuk ki, hogy minden tulajdonságukban kiegyensúlyozottak legyenek, ugyanakkor valódi Limousin fajtajellemzőket fejezzenek ki – olyanokat, amelyek az iparág élvonalába tartoznak.

Állományunk

Jelenlegi létszámunk mintegy 100 tehén, amelyhez a szaporulat is hozzájárul, így biztosítva a folyamatos fejlődést és kínálatunk frissességét. 

Tagja vagyunk a Limousin és Blonde d’Aquitaine Tenyésztők Egyesületének.

Kiválóságainkat Magyarország főbb kiállításain megjelenítjük.

0+

tehén + szaporulat

0+

tenyészbika

Sertés

Sertés terén hízlalással foglalkozunk, 3200 férőhellyel.

Minőségi sertéshúst termelünk. Többek között szerződésben állunk az Auchannal is, erősítve a prémium kitálcázott sertéshús vonalukat. Nagyobb férőhelyet biztosítunk állatainknak, és hagyományos, természetközeli tartásmódot alkalmazunk, folyamatosan ellenőrzött körülmények között, GMO-mentes takarmánnyal.

Tagjai vagyunk az Alföldi Sertés Értékesítő és Beszerző Mezőgazdasági Szövetkezetnek.

Baromfi

Baromfi törzsállományunk 1250 db kendermagos magyar tyúkból és 1150 db magyar parlagi gyöngytyúkból áll.

A hazai harmadik legnagyobb kendermagos állománnyal rendelkezünk, és itt is hagyományos tartásmódot és takarmányozást alkalmazunk.  A tojásokat mind étkezésre (boltokban, éttermekben, cukrászdákban, stb.), mind tenyésztojásként is értékesítjük, de nem ipari/nagyüzemi tojást.

Szamár, ló

Emellett 7 db magyar parlagi szamár kancánk és 2 db fiatal hidegvérű kanca csikónk is megtalálható gazdaságunkban, akik szintén hozzájárulnak tevékenységünk sokszínűségéhez.

A telepünk legjobb fűnyírói. Nagyon jól karbantartják udvarainkat, és ezzel is csökkentjük a károsanyag kibocsátást, hiszen nem kell fűkaszával dolgozni.  Ezzel is tiszteletben tartjuk hagyományainkat

2000 óta

Gazdaságunk története 2000-ben kezdődött, azóta folyamatosan fejlesztjük és bővítjük telephelyeinket, hogy ma már egy elismert és megbecsült Limousin tenyésztőként állhassunk ügyfeleink rendelkezésére.

2000

alapítás

2010

diverzifikáció

2024

innováció

jövőbeli terveink

modern hagyományőrzés